Zoeken naar oud hollandse spreuken

 
oud hollandse spreuken
SPREUKEN EN GEZEGDES.
Ergens poolshoogte gaan nemen. Slaat op de poolster die gebruikt wordt om een koers/positie te bepalen De ratten verlaten het zinkende schip. Als het misgaat zoekt iedereen een veilig heenkomen, redt iedereen zijn eigen hachie. Volgens een oud bijgeloof wisten de ratten precies wanneer een schip zou gaan zinken.
UITGELICHT Eigentijdse wijsheden op tegeltjes WonenCo.
De oud Hollandse tegeltjes met spreuken erop zijn wellicht het meest bekend. Die hangt bij menigeen nog in de gang of op het toilet. Het hippe merk Gekkiggeit stoft het tegeltje uit grootmoeders tijd af en komt met een fris alternatief.
LachJeKrom.com Teksten.
meer dag uit het leven. Spreuken en gezegden 9. How to say: Adios, Adieu, See you later. Oorsprong van enkele spreuken. Spreuken en gezegden deel 1. Spreuken en gezegden deel 2. Spreuken en gezegden deel 3. Spreuken en gezegden deel 4.
SPREUKEN Overzicht met mooie spreuken, wijsheden en citaten. Tegeltjes.com.
49 oude sokken aan de lijn, voor de 50ste moet je binnen zijn. Onze Abraham is nog niet zo oud, maar hij krijgt het wel benauwd. Schat, weet jij waar de mosterd staat? T heftig, maar deze jongen is al veftig. Zet de botox maar vast klaar, Abraham is 50 jaar. Paniek, Paniek, Abraham is half antiek! EEN LEUKE SPREUK OP EEN TEGELTJE? Als je hart bitter is, zal suiker in je mond niet helpen. Geluk alleen maakt niet gelukkig. Wees de verandering die je in de wereld wil zien. Liefde is geen zelfstandig naamwoord maar een spreekwoord. Zonder de dalen geniet je niet van de pieken. Lees hier meer over spreuken afscheid collega.
Grappige spreekwoorden, Leuke gezegdes, Grappige Gezegden.
Weet jij nog meer leuke spreuken, oneliners of grappige teksten en taalvondsten? Stuur dan een mailtje naar spreuken at leukespreuk.nl. Leuke spreuken op T-shirts of tegeltjes? Druk bij Bulbby je eigen tekst of spreuken op je t-shirt en kledingstuk naar keuze.
Latijnse spreuken Munten en papiergeld.
Verantwoording Voor de samenstelling van deze verzameling Latijnse spreuken werd gebruik gemaakt van de bekende standaardwerken van Van der Chijs, Verkade en Delmonte, alsmede van P. Lucas, Monnaies seigneurales mosanes Walcourt 1982; A. Van Keymeulen, Munten van de Zuidelijke Nederlanden.;
oud Nederlands spreekwoordenboek.
een oog in het zeil h oud en in de gaten houden. een oogje in het zeil h oud en iets in de gaten houden. een oud beestje van stal halen met iets dat al oud is, opnieuw voor de dag komen.
Molen spreekwoorden De Hollandsche Molen.
Eva vertelt je de leukste molenspreekwoorden. Eva is dol op spreekwoorden; ze zijn vaak al heel oud. Wist je dat er heel veel spreekwoorden over molens bestaan? Dit is een lijstje van Eva, met de betekenis. Snap je iets niet?
De geheimen van het voetbal: Voetbalspreuken.
Je bent even jong als je geloof, even oud als je twijfel, even jong als je zelfvertrouwen., even oud als je angst, even jong als je hoop, even oud als je wanhoop. Alleen zij die niets doen, begaan nooit vergissingen, maar heel hun leven is een.
14 mooie quotes over vriendschap Mynd.nu.
Een sterke vriendschap heeft geen dagelijkse gesprekken of samen zijn nodig. Zolang de relatie leeft in het hart, zullen echte vrienden niet uit elkaar gaan. We zullen vrienden zijn tot we oud en seniel zijn daarna worden we opnieuw vrienden.
Spreuken Citaten Gezegden Café Drinken spreuken citaten gezegden Index.
Spreuken Citaten Gezegden Varkens. Spreuken Citaten Gezegden Muizen Ratten. Spreuken Citaten Gezegden Schapen. Georges Tahon op Spreuken Citaten Gezegden Com. Georges Tahon op Spreuken Citaten Gezegden Com. marianne op Spreuken Citaten Gezegden Gro. Sarah Abraham Expres op Spreuken Citaten Gezegden Vij.

Contacteer ons