Op zoek naar oude wijsheden spreuken?

 
oude wijsheden spreuken
1.001 wijze spreuken, citaten, gezegden en spreekwoorden.
Heb je zelf mooie wijze spreuken, citaten, gezegden, spreekwoorden of wijsheden die je met ons en bezoekers van deze site wilt delen, mail deze dan naar: info@wijzespreuken.com. Voor een dagelijks portie Wijze Spreuken kan je ons ook volgen op Twitter: @Wijze_Spreuken.
Meer dan 11.000 citaten aforismen woordspelingen wijsheden oneliners quotes definities.
Nieuw: Gans de site is verwerkt op basis van 10 000 citaten. Kijk daarna steeds nog eens op de aanvulling: 10 000 tot 11 000 en op 11 000 tot 11553. Al de aanvullingen daarna komen enkel op de vernieuwde site.
Mooiespreuken.net Spreuken en gezegden voor elke dag.
Wijsheden, citaten, spreuken en gezegdes over politici zijn altijd, leuk en grappig om te gebruiken op sociale media zoals Twitter, Facebook enz Klik op onderstaande afbeeldingen om deze te delen met vrienden en kennissen op Twitter, Facebook enz. Verkeerde tegelspreuken, leuke en grappige gezegden om te gebruiken op sociale media zoals Twitter, Facebook enz Klik op onderstaande afbeeldingen om deze te delen met vrienden en kennissen op Twitter, Facebook enz.
Wijze spreuken over de liefde, succes, geluk, dromen en wijsheid!
Onwetendheid is de bron van alle kwaad. Kaarten met spreuken kopen. Velen zouden wijs geworden zijn, indien zij zich niet voor wijs gehouden hadden. Wijsheid bestaat in de eerste plaats uit het kennen van zijn dwaasheden. François, hertog de la Rochefoucauld. Wijsheid is niets anders dan de wetenschap van het geluk. Het gevoel van voldoening is een sleutel tot het vinden van geluk. Alleen met je hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar. Antoine de Saint-Exupéry. Veel wijsheid ligt in korte woorden besloten. Alles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht. Het is niet genoeg om druk bezig te zijnDe vraag is: waar maken we ons druk om? Henry David Thoreau. Overtuigingen zijn gevaarlijker vijanden van de waarheid dan leugens. There is a wisdom of the head, and a wisdom of the heart. A day is Eternitys seed, and we are its Gardeners. Deze kaart kopen. Ik bezit slechts één ware en werkelijke vijand op aarde en die ben ik zelf. Het voordeel van onze gevoelens is dat ze ons op een dwaalspoor brengen. De beste spiegel is een oude vriend.
1500 Spreuken, Mooie Teksten, Wijsheden Gezegden Spiritum.
Spreuken en wijsheden. Spirituele boeken, video's, websites, spreuken en wijsheden. Spreuken en Wijsheden. Mooie korte zinnen, wijsheden, spreuken en gezegden. Je vindt hier iedere dag een nieuwe spreuk, wijsheid of gezegde. Een mooie korte tekst over bijvoorbeeld de liefde, geluk, vriendschap of het leven.
Wijsheden.
Op deze site vind je vele wijsheden van de groten der aarde. Deze mooie wijsheden zijn speciaal geselecteerd op hun tijdsloze inhoud. Wijsheden zijn zoals je hier kunt zien van alle tijden, Filosofen van honderden jaren voor Christus hadden al de mooiste uitspraken.
Positieve spreuken.
Voor Positiviteit deelt al jarenlang de mooiste positieve spreuken. Deel en geniet! Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan opnieuw. Als je kwetsbaar bent, zien mensen ook je kracht. Als je louter kracht uitstraalt, bouw je een muur om je heen. Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt volmaakt. Echte vriendschap gaat samen met de vrijheid om te vragen, te zeggen, te doen en te zijn. Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet. Goede tijden worden goede herinneringen. Slechte tijden worden. Het leven is als zeilen. Ook met tegenwind kun je vooruit gaan. Mensen vergeten misschien wat je gezegd hebt, maar ze zullen niet vergeten hoe ze zich door jou voelen. Om nieuwe dingen in je leven toe te laten, zul je soms eerst oude dingen los moeten laten.
Spreuken, citaten, uitspraken en gezegden pagina.
Brueghel en Jan Steen lieten zich door spreekwoorden tot bonte, levendige taferelen inspireren. Weinigen zijn zich ervan bewust hoeveel van die oude, soms zr oude wijsheden en grapjes, nog heden een springlevend bestanddeel van de taal vormen. Ieder van ons heeft er wel een aantal, die in de mond bestorven liggen. Het zal niemand verbazen dat er in de loop der tijden nogal wat verzamelingen van onze kennelijk gekoesterde spreekwoorden, spreuken en zegswijzen in boekvorm zijn verschenen.

Contacteer ons